ÅRETS EVENT B2C

Barncancergalan - det svenska humorpriset
Barncancerfonden, FLX, DNS - Kanal 5

Att kombinera humor och barncancer är inte självklart, men detta är utgångspunkten för Barncancerfondens nya galaformat, som bygger på att hjälpa och att hylla. Att hylla Sveriges humorelit med ett nyinstiftat pris, och samtidigt samla in pengar till den viktiga barncancerforskningen så att fler barn kan överleva barncancer. Att på detta sätt engagera svenska folket har lett till nya rekord för Barncancerfonden i form av informationsspridning och insamling.

 

Pokémontåget
Parapix AB, MTR Express, PS Communication

Genom att vara lyhörd och agera snabbt hittade MTR Express en ny möjlighet, med tydlig koppling till verksamheten när ett nytt beteende och ett nytt teknisk fenomen uppkom. I samband med mobilspelet Pokémon Go nådde kulmen under sommaren stripades ett biltåg om till ett MTR Express-tåg och transporterade spelare kostnadsfritt runt till olika pokestops i centrala Stockholm och Göteborg. Kampanjen väckte inte bara stor uppmärksamhet på gatorna - den nådde också långt över det höga räckviddsmålet.

 

Umami park
Wonderland tillsammans med BBS Group

Hur får man människor att besöka en plats som inte finns? Hur förändrar man en negativ uppfattning om en stadsdel, som få dessutom vet var den ligger? Wallenstam ska skapa ett helt nytt bostads- och restaurangområde i Hallonbergen, Umami Park. Baserat på en analys av framtidens boende blev vår eventstrategi att koppla området till konst, mode, mat och musik. Genom fyra event på dessa teman samt noga utvalda endorsers var målet var att sprida bilden av ett nytt och modernt område.

 

adidas PureBoostX
Le Pacte, adidas Nordic, Jung Relations

Genom ett hemligt lanseringsevent på Färgfabriken i Stockholm på den internationella kvinnodagen gav vi 160 Young Urban Female Runners en oförglömlig upplevelse där vi utmanade dem emotionellt, fysiskt och visuellt. Målet som överträffades var att generera en digital spridning över hela Norden och att få en annars kräsen, o-köpt målgrupp att med hjärta dela historien om adidas löparsko PureBOOST X, den första i världen framtagen för endast kvinnor.

 

Restauranger flyttar in
TBWA Stockholm, Stockholm Gas

Det finns människor som har gasspis men som tänker byta ut den mot en själlös induktionshäll. Sifo skulle säkert kunna utforska vilka de är, vi nöjde oss med att veta vilka de inte är: kockar. På krogen lagar man nämligen mat på öppen låga. För snabbheten, hettan och känslan. Så när Stockholm Gas bestämde sig för att sluta tappa kunder lät vi tre restauranger öppna filial för en kväll, hemma hos tre av Stockholm Gas privatkunder.