ÅRETS HANTVERK

The Scania Clock
TBWA Stockholm, Scania 

Att vara på rätt plats i rätt tid, kan inom fjärrtransport vara skillnaden mellan förlust och framgång. Vid lanseringen av Scanias nya generation lastbilar och tjänster lät de dem därför anta en av branschens största utmaning - kampen mot klockan.

På ett övergivet flygfält skapade vi tillsammans med 14 lastbilar och 90 förare världens första klocka - av lastbilar. I 24 timmar höll de tiden på minuten.

 

Världens minsta bar
I.DE.I Concepts AB, Patriksson Communication AB

Hur får man en människa att prova något nytt? Att inte bara gå på det "gamla vanliga"? Och om man bryter detta första motstånd, hur får man någon att inte bara smaka, utan även se och uppleva ett varumärke som i en traditionell bar är en flaska bland hundra?

Utifrån Patriksson Communications idé och koncept tog I.DE.I Concepts fram Världens Minsta Bar. En bar i en bar, där besökarna fick kliva rakt in i förbudstiden och smaka på en bit amerikansk historia: en klassisk Bourbon från Maker´s Mark.

 

Musikspåret
Håkanson United, Preem, Plan8, Vasaloppet

Ett mer hållbart samhälle - hur låter det? 
Den frågan ställde sig Preem, det miljömedvetna drivmedelsbolaget. Mitt i spåret under Cykelvasan byggdes ett 50 meter långt Musikspår där cyklisterna tillsammans tolkade ljudet av hållbarhet. Genom att cykla över sensorer spelade cyklisterna upp melodier som skapade en härlig stämning i skogen och en låt - Ljudet av hållbarhet. Över 6500 cyklister deltog och kunskapen om Preems hållbarhetsarbete ökade med 10 procentenheter.

 

AEG Reloaded 
MKTG Sverige AB, Blue Lemon Consulting, Voks Dam, Electrolux

Skapa en stark förväntan och ett högt engagemang inför relanseringen av AEG på ett sätt som får de viktigaste kunderna i Europa att komma till eventet och ta del av hela programmet. Skapa en gästresa som de aldrig upplevt tidigare och krön den med ett innovativt, engagerande och högkvalitativt scenprogram som är max 40 min långt. Så ljöd deras utmaning. AEG Reloaded lyckades få en kräsen målgrupp att åka till Berlin till en upplevelse i sann AEG-anda som de sent ska glömma.