TEAM BIOGAS.SE

Bild
E.ON Team biogas.se
E.ON Team biogas.se

Team biogas.se

E.ON och Volkswagen Group

 

E.ON driver utvecklingen av biogas som fordonsbränsle i Sverige och står som initiativtagare till eventkonceptet och racingteamet Team biogas.se. Teamet utgår från en av Sveriges största tävlingsarenor, STCC, för att skapa en attitydförändring kring biogas och bevisa biogasdrivna fordons prestanda och tillförlitlighet i den tuffaste av situationer och i konkurrens med andra drivmedel.

 

Genom att tillsammans med Volkswagen utmana med ett eget team under STCC väcker E.ON intresse och engagemang hos såväl en motorintresserad som en miljöengagerad målgrupp. Teamet skapar stark medial närvaro och bär fram budskapet om biogas som ett både rent och prestandasäkert drivmedel, dessutom på en oväntad arena som inte tidigare haft en stark positiv miljökoppling. Vid varje tävlingstillfälle finns man på plats med en utställning om biogas och biogasbilar samt hospitality-program för VIP-gäster med besök i depå, möte med förarna och möjlighet till provåkning. Under STCC-säsongen genomförs PR-aktiviteter med två särskilda demobilar i anslutning till politiska seminarier, kundträffar och festivaler. För att skapa en kommunikativ helhet genomförds också en integrerad kampanj kring biogas som fordonsbränsle i en rad olika kanaler.

 

Satsningen har genererat stor varumärkes- och affärsnytta för både E.ON och Volkswagen med försäljningsrekord för både biogas och biogasdrivna bilar. Av de runt 90 000 STCC-besökarna under året anser 72 % att motorsport och miljö hänger ihop. Bland besökarna i utställningen ansåg 82,1 % att biogas är det bränsle som har minst miljöpåverkan. Rent tävlingsmässigt stoltserar Team biogas.se med brons i förarmästerskapet och silver bland teamen.

 

tillbaka