Minikockarna

Minikockarna

Minikockarna

Abba Seafood, Prime och Favela

 

Livsmedelsverket rekommenderar att barn ska äta mer fisk. Trots detta är det många familjer som uppfattar fisk som "svårlagat" och därför avstår från att äta det till vardags. För att slå hål på fiskmyten öppnade Abba Minikockarnas fiskrestaurang - en restaurang helt driven av barnen själva. Menyn fylldes av rätter från Abbas nya laxsortiment, för att visa hur enkelt det är att laga god och nyttig mat till hela familjen.

 

Målsättningarna var att visa upp nya Abbas middagslösningar, Middagsklart, som enkla, nyttiga och färdigtänkta - inte färdiglagade - fiskrätter. Kokboksförfattaren, förskolekocken och trebarnsmamman Karolina Sparring engagerades för att coacha, och den 28 november slog Minikockarnas fiskrestaurang upp portarna. Barnen, alla i åldrarna 4-10 år, fick göra allt det som förväntas av vanlig restaurangpersonal - en sjuårig köksmästare såg till att laxen filéades och ugnsbakades; den fyraårige hovmästaren välkomnade gästerna och placerade dem i matsalen; servitriserna tog beställningar, serverade och konverserade med gästerna efter måltiden.

 

Förutom en helt fullbokad restaurang kunde Abbas minikockar njuta av uppmärksamhet från flertalet ledande lokalmedier, inklusive SVT ABC, SR P4 Stockholm och Dagens Nyheter. Eventet integrerades i flertalet köpta kanaler och försäljningsmålen för de nya middagsrätterna nåddes med råge. Kockarna röjde alla möjligheter till undanflykter med ledorden: "Kan vi barn, så kan ni föräldrar".

 

tillbaka