Vittra: Live

Vittra: Live

Vittra: Live

Vittra och JFK Event

 

Vittra driver 32 skolor över hela landet med den pedagogiska modellen att låta eleverna komma till sin rätt genom att utgå från varje individs unika förutsättningar. Vittradagen, som samlar Vittras samtliga anställda, skulle 2011 leva som man lär och anamma den individuella pedagogiska valfrihetsmodellen, förankra och få gillande av ett nytt grafiskt manér med tecknade figurer, samt på ett trovärdigt sätt bryta 16 år av trerättersmiddagar.

 

2500 kvm konstgräs förvandlade Stockholmsmässan till ett festivalområde. Istället för en klassisk, gemensam seminariedag utgick man från varje anställd och lät var och en välja innehåll. Varje besökt seminarium gav ett färgkodat festivalband runt handleden. Huvudscenen ramades in av träbänkar, festivaltält och (fungerande!) bajamajor. Istället för en stel och långdragen trerättersmiddag uppmuntrade man mingel och nätverkande; fish'n chips, nachos, korv och annan festivalmat serverades ur mattälten. Ölsugna fick gå och handla i öltältet, vilket satte en positiv och temaenlig spinn trots den nya koncernpolicyn att inte längre bjuda på alkohol till maten. Uppträdanden från bland andra Patrik Isaksson och Sarah Dawn Finer (vars syster är musiklärare på Vittra) följdes av efterfest "backstage".

 

97 % av deltagarna (mot 93 % 2010) uppgav att de helt eller delvis fått inspiration för framtiden och 95 % (84 % 2010) har helt eller delvis lärt sig saker de kan använda i sin vardag. Efter att några eventdeltagare försökt kidnappa den nya, två meter höga elefantmaskoten bestämde sig Vittras ledning för att ge elefanten till den skola som bäst kunde motivera varför. Mängder av känslofyllda brev vällde in till ledningsgruppen - ett kvitto på att även det nya manéret gått hem hos de anställda.

 

tillbaka